logo_home
KUKA

Exner realiseert als KUKA partner sinds 1991 innovatieve productie oplossingen
Voor meer informatie kunt u bellen met: +31 (0)487 59 44 11 of mailen naar: info@exner.nl

Hieronder vindt u een overzicht van door ons geboden toepassingen. Met daarbij enkele imposante gerealiseerde praktijkvoorbeelden. Mocht uw toepassing er niet tussen staan of bent u geïnteresseerd in een van de door ons geboden toepassingen, neem dan snel contact met ons op.

Lassen en Snijden

Lassen van Frames

lassen_van_frames_t In zuid Nederland last een unieke dubbele REIS RL130P robot frames in enkelstuks productie. Deze dubbele lasrobot is gepositioneerd boven 4 aan en afvoerlijnen welke de frames transporteren. De frames worden geassembleerd op speciale carriers en vervolgens aan een van de aanvoerlijnen gekoppeld. De operator leest met een barcodereader het producttype af waarna deze in de productielijst van de robot wordt geplaatst. De centrale sturing welke geïntegreerd is in de robotbesturing transporteert vervolgens de carriers naar een van de lasposities waar de frames gelast worden. Een lasercamera systeem controleert en corrigeert eventueel toleranties in het product. Door de lineaire assen met gestuurde handassen te combineren is een zeer compacte robotinstallatie geleverd welke een optimaal bereik heeft, er is daarnaast alle ruimte om de omvangrijke producten aan en af te voeren.

Lassen van scheepssecties

lassen_scheepssecties_tIn de scheepsbouw wordt nog zeer veel handmatig gelast. Vooral het lassen van de scheepssecties is een onplezierig karwei waarvoor steeds minder ervaren lassers te vinden zijn. De omvang en seriegrootte hebben automatisering steeds belemmerd. Een bijkomend probleem zijn de grote maatafwijkingen en scherpe eisen welke in de internationale scheepsbouw gelden. Bij een Nederlandse scheepsbouwer heeft Exner robotsysteem geleverd welke heeft afgerekend met deze problemen. Dit enorme robotportaal heeft een bereik van 75 x 14,6 meter en is hiermee de grootste robot ter wereld! Hierdoor zijn 5 secties naast elkaar te bereiken. Door het smalle polsgewricht kan er in de nauwe ruimtes tot een diepte van 1.500mm gelast worden. De maatafwijkingen worden met een lasercamera gemeten en door de robot gecorrigeerd. Ook lasspleet-toleranties worden gecorrigeerd door de lasparameters aan te passen (adaptief lassen).

Robotprogramma′s worden automatisch gecreëerd vanaf de CAD tekening, inclusief lasparameters en zoekbewegingen. Daarnaast wordt een volledige automatische controle op botsingen gedaan om botsingen later te voorkomen. Het genereren van het robot programma gebeurt zonder tussenkomst van een operator, de operator selecteert enkel de juiste secties.

Handeling

handeling Handling is het breedste bereik wat betreft robottoepassingen. Exner heeft een enorme verscheidenheid van toepassingen gerealiseerd. Met handlingsgewichten tot 1.000kg kan nagenoeg ieder product gehanteerd worden. Of het nu om radioactieve capsules, Limburgse vlaaien of zonnepanelen gaat, Exner heeft altijd de een passende en efficiënte robotinstallatie om uw productie naar een hoger niveau te brengen.
Recente toepassingen zijn:

Palletiseren van Kokers

Bij een leverancier van snack verpakkingen in België worden dagelijks miljoenen verpakkingen geproduceerd. Iedere productielijn is voorzien van robots die zorg dragen voor het stapelen van de kokers en de tussen- en toplagen op pallets. De totale oplossing inclusief aanvoer van is geleverd door Exner.

Bufferen van Trays

Bij een leverancier van medische voeding heeft Exner een robotinstallatie geleverd voor het hanteren van sterilisatie trays. De sterilisatie autoclaven worden door aan- en afvoerlijnen beladen en ontladen. Hierbij worden de producten in zogenaamde sterilisatie trays geplaatst. In samenwerking met Brabant Engineering heeft Exner een robot geplaatst boven de autoclaven om de trays te bufferen. Hierdoor is een ontkoppeling tussen de beide lijnen ontstaan welke de efficiency aanmerkelijk verhoogd. De zeer beperkte ruimte en toegankelijkheid maakt het noodzakelijk een intelligente oplossing met een RV60-60 knikarmrobot toe te passen.

Beladen van bewerkingsmachines

Bij een leverancier voor aluminium gietdelen is een hybride RVL130-130 robot toegepast om motoronderdelen te beladen in een bijzondere bewerkingsmachine. De robot ontbraamd tevens de producten en plaatst deze in een wasmachine. De minimale ruimte wordt optimaal gebruikt door een hangende robot type RVL boven de bewerkingsmachine te plaatsen.

Lasersnijden

lasersnijden Naast lassen is snijden met laser een bekende techniek. Niet alleen metalen maar zeker ook veel kunststoffen en glasvezelversterkte kunststoffen laten zich hierbij probleemloos snijden. Dit geeft zeer grote voordelen op het gebied van snelheid, nauwkeurigheid en vrij van vervuiling. 

Wij nemen graag uw uitdaging aan voor een vinden van een efficiënte en passende oplossing.

• Lasersnijden van Metaal
• Lasersnijden van kunststoffen

voorbeelden project:

Snijden en ontbramen van voertuigdelen

kunststof_laser_g Een wereldwijde toeleverancier voor de automotive heeft 5 laserrobots in gebruik voor het snijden en ontbramen van glasfaser versterkte kunststof delen. De laatste investering betreft een RLP16-CO2 laserportaal uitgerust met een 1.500W-Rofin CO2 laser. De met lineaire motoren uitgeruste laserrobot onderscheid zich door aanmerkelijk hogere snelheden en baannauwkeurigheden dan een knikarmrobot. In vergelijking met de knikarmrobots behaald de laserportaalrobot een 40% hogere snelheid!

Gieterij automatisering

gieterij_automatisering

Als Kuka Industries Partner vindt Exner zijn oorsprong in de automatisering van aluminium drukgietprocessen. Deze specialiteit heeft er toe geleid dat wij op dit vlak tot de wereldleiders behoren. Naast de vermaarde REIS Afbraam- resp. trimpersen worden de diverse Kuka robots toegepast voor de handling van de gietstukken en zelfs het alu-gieten in coquillen.

Voorbeeld Project:

Frezen, boren en snijden

Frezen Door gebruik te maken van een portaalrobot kunnen bewerkingen uitgevoerd worden welke een hoge stijfheid, nauwkeurigheid en/of snelheid vereisen zoals frezen en laserlassen en -snijden. Deze speciale technieken hebben zich inmiddels bewezen in vele hoogwaardige robottoepassingen. Vooral bij vacuümvormen is de nabewerking een essentieel onderdeel, omdat er overtollig materiaal en braam verwijderd moeten worden. Ook het supersnel snijden van zeer nauwkeurige bevestigingsgaten is een specialiteit. De portaalrobots zijn voorzien van lineaire motoraandrijvingen met een 3D-werkbereik voor producten tot (B x L x D) 3,5 x 2 x 1 m met een herhaalnauwkeurigheid van liefst ± 0,02mm.

Voorbeeld Project

Ontbramen van aluminium gietdelen

Bij een Aluminium gieterij in Limburg worden hoogwaardige aluminium delen vervaardigd voor de automotive, verwarmings- en transportindustrie. Voor de vervaardiging van inlaatspruitstukken voor Mercedes vrachtwagens is een innovatieve ontbraamcel in bedrijf genomen bestaande uit een centrale handlingsrobot voor 180kg, een REIS trimpers en een speciaal RLP16-HCS freesportaal. Dit speciale robot freesportaal heeft een extreem hoge stijfheid waardoor het de vereiste 3D-contour optimaal uit het aluminium freest. De zware aluminium producten worden door de hanteerrobot na het ontbramen en frezen, gereinigd en gepalletiseerd.