logo_home
KUKA

Exner realiseert als KUKA partner sinds 1991 innovatieve productie oplossingen
Voor meer informatie kunt u bellen met: +31 (0)487 59 44 11 of mailen naar: info@exner.nl

Leverprogramma

Exner maakt gebruik van het complete robot- en manipulatorenprogramma/ assortiment van KUKA. Zo levert Exner turn-key oplossingen uitgevoerd met knikarm, lineair, hybride & (brug)portaal robots.

Een volledig overzicht van het Kuka leverprogramma / assortiment vindt u op:
www.kuka.com/en-de/products/robot-systems/industrial-robots
www.kuka.com/en-de/products/robot-systems/linear-kinematic-systems
Het is niet alleen de betrouwbare Duitse kwaliteit van deze machines die garant staat voor een goede robotinstallatie. De kracht van de engineers van Exner is dit productgamma technisch en logistiek zo toe te passen dat een robotinstallatie ontworpen wordt, die perfect past bij uw producten en situatie.
Voor vragen en toelichting, staan wij graag telefonisch en schriftelijk tot uw beschikking +31 (0)487 59 44 11 of e-mail: service@exner.nl.

 

Instant Robot Programmeer Systeem

Intro

Het Instant Robot Programmeer Systeem – lassen van enkelstuks en kleine series. Tot voor kort was robotisering van laswerkzaamheden voor productie van enkelstuks en kleine series niet rendabel. Onlineprogrammering van de robot duurt te lang en na offlineprogrammering moeten er vaak nog correcties en kalibraties uitgevoerd worden, vanwege de verschillen tussen de virtuele en de daadwerkelijke robotcel. Bovendien zijn voor beide procedures medewerkers nodig die een robot kunnen programmeren, goed om kunnen gaan met computers en het liefst ook nog over de nodige laskennis beschikken.

Instant Robot Programmeer Systeem - IRPS

IRPS

Het IRPS bestaat uit een laserscanner, IPC en een touchscreen. Het systeem scant uw product en genereert binnen enkele seconden automatisch een 3D file van uw product, met bijbehorend robotprogramma, waarin de te lassen naden zijn geprogrammeerd. De programmageneratie vindt plaats doordat slimme algoritmes gebruik maken van een database waarin de benodigde laskennis en laservaring zijn opgeslagen. Desondanks is het mogelijk om het lasprogramma op een zeer eenvoudige, intuïtieve wijze aan te passen, naar wens.

Het IRPS richt zich op het lassen van staalconstructies, waarbij alle lasnaden van buitenaf zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld profielen voor hallen- en bruggenbouw, scheepvaart, landbouwwerktuigen, behuizingen, trappen en ladders.

Voor meer informatie staan wij u graag te woord op ons telefoonnummer: 0487-594411, of via e-mail: service@exner.nl. Wij nodigen u ook graag uit voor een demonstratie van het IRPS, op onze locatie te Druten.

Besturing

De Kuka robots van Exner kunnen met zowel de ROBOTstarVI, als de KRC4 besturing worden uitgerust. Beide besturingssystemen hebben ieder hun eigen focus en unieke mogelijkheden. In de loop der jaren heeft Exner vele efficiënte praktijkoplossingen gerealiseerd / projecten gerealiseerd met efficiënte oplossingen / oplossingen op maat, die alleen mogelijk waren / tot stand konden komen door de juiste software aan de juiste toepassing te koppelen. Exner legt u graag uit welke besturingsoptie het meest geschikt is voor uw robotinstallatie.

Voor meer informatie staan wij u graag te woord op ons telefoonnummer: 0487-594411, of via e-mail: service@exner.nl