Instant Robot Programmeer Systeem (IRPS)

Tot voor kort was robotisering van laswerkzaamheden voor productie van enkelstuks en kleine series niet rendabel. ONLINE programmering van de robot duurt te lang en na OFFLINE programmering moeten er vaak kalibraties en correcties uitgevoerd worden. Bovendien zijn er voor beide procedures mensen nodig die met computers kunnen omgaan, een robot kunnen programmeren en over de nodige laskennis beschikken. INSTANT programmering heeft die nadelen niet.

Het Instant Robot Programmeer Systeem IRPS bestaat uit een laserscanner, een computer en een touchscreen, die worden toegevoegd aan een lasrobot. Het IRPS scant uw product en genereert automatisch een 3D model van uw product en een robotprogramma en slechts seconden later is de robot al aan het lassen.

De programmageneratie vindt plaats doordat slimme algoritmes gebruik maken van een database waarin las-kennis en -ervaring is opgeslagen en die u zelf op intuïtieve wijze naar eigen wens kunt aanpassen.

Het IRPS richt zich met name op het lassen van staalbouwdelen voor bijvoorbeeld voor hallen- en bruggenbouw, scheepvaart, roosters, , trappen en ladders.

Voor meer informatie staan wij u graag te woord.

Lees hier meer over IRPS.